Novi Sad
11.02.2012.
09:48
Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" od ponedeljka radi po novom režimu zbog drastično smanjenog broja dece u vrtićima.
  • Sanja

    12.02.2012 20:20
    za Maju
    Majo, tačno je da ne vredi objašnjavati onima koji ne razumeju, kako nije lako kad i ti i suprug radite po smenama, imate malu decu,a nemate pomoć nekog od rodbine i usklađujete svoje radno vreme sa radom vrtića i grizete se ako ste poslednji pokupili dete, a niste mogli pre...na žalost... I da..još nešto...ja sam decu jedva upisala u vrtić (iako smo oboje zaposleni),a tačno je da u taj isti vrtić idu i deca čije majke ne rade (ne kažem da oni ne treba da idu,ali bi trebalo da se znaju prioriteti),i većinu dece dovode i odvode bake (pa lako je tad)...
  • 12.02.2012 17:24
    znate li zasto?
    zato sto roditelji traze suvishe od ustanove koja nema novca ni za sta.
    realno,treba da budemo zadovoljni i ovim sto imamo.
    a radim ja smene do 19h,ali imam muza koji radi do tri pa pokupi dete.
    bas zivim za to da mi dete negde provede ceo dan ,i da ga vidjam samo vikendom.
    nisu mi jasne mame koje se oslanjaju iskljucivo samo na svoje radno vreme
    pa valjda postoje i ti ocevi
    pa ja bi svog muza ubila da on s posla ode kucia dete pusti tamo negde,bio to vrtc ili baba ili ne zna sta
  • maja

    12.02.2012 15:58
    za Sanju
    Sanja, ne vredi objasnjavati onima koji nisu sposobni da razumeju ;) da iko to moze da razume, naseg problema ne bi ni bilo vec bi sistem bio prilagodjen potrebama onog ko ga finansira i podupire.
  • sanja

    12.02.2012 14:23
    I još nešto...deca se rađaju sebi,a ne vrtiću (anonimus spomenu!?) to jeste tačno, ali da nema dece ne bi bilo ni vrtića, a ni zaposlenih u istim zar ne? Cena vrtića nije visoka to jeste tačno, po meni bi bilo dobro da se gledaju i primanje roditelja, pa možda na osnovu toga formirati cene. A, ako bi bile veće, onda bi trebala i usluga da bude drugačija npr. ako ja radim od 10 do 18 časova,onda zašto moje dete ne može da bude u vrtiću do 18.30)? Kad bi takve usluge postojale, naravno da bi i cena vrtića morala biti veća. Ali,svi mi volimo da radimo od 7 do 15 h ili kraće-neko radi i 5-6 sati dnevno).
  • sanja

    12.02.2012 12:47
    A šta je sa ljudima koji stvarno rade, pa nemamo svi tu sreću da radimo u državnim firmama, neko radi i kod privatnika i to ne 8 nego i više sati, neko putuje u drugi grad (a možda isto ima fakultetsku diplomu), a nema babu ili ta baba radi ,pa ne može da pomogne. Znate,i ja bih da više budem sa svojom decom i da ne radim na -25C, ali ne može mi se. Da li treba da se osećem krivom što šaljem dete u vrtić? Ili možda, pored vrtića, da plaćam i ženu da ih povremeno čuva (znam da neke moje koleginice to rade,samo da im deca ne bi ostajala poslednja u vrtiću)? I da, slažem se da potvrde o zaposlenju treba proveravati, a moglo bi se i uvesti da se proverava i radno vreme roditelja, pa da se radi u skladu sa istim...
  • 12.02.2012 12:17
    m ne..
    verujem daj e covek ironican zbog ovih sto zabadaju nos u tudja posla.

  • Slavko

    12.02.2012 12:02
    Alo miševi, vama nije jasno da postojite i radite samo zato da bi Mi privilegovani dobijali plate. Prihvatite surovu realnost i pripremite se sutra za posao, moram i Ja od nečega da živim. A ako vi ne izvršavate svoje obaveze neće biti ni za mene.
    P.S. Danas su nam javili da sutra ne moramo da idemo do radnog mesta, restrikcije struje, triput ura za restrikcije.
  • UXON

    12.02.2012 09:29
    SLAVKO
    Zavrsio fakultet da ne bi morao da radi!!! Upravo zbog takvih i propadamo i upravo zbog takvih treba sva javna preduzeca dati privatnicima da se rastosiljamo lezileba
  • 12.02.2012 09:22
    sve je to lepo
    ali kome radjate decu?
    sebi ili vrticu?
    nadam se samo da niste od onih koji jedva cekaju da pljunu na rad vrtica i zaposlenih.
    Mene bi,iskreno, mrzelo da ustajem zorom ranom po ovom kijametu da svojee detence pakujem u vrtic samo da bih ja sedela na kafi negde.nisam toliko vredna.
    mozda bi to Radosno trebalo da poveca cenu da se izjednaci sa svim vrticima u srbiji pa bi mozda ljudi poceli da cene ono sto nam ta ustanova pruza.
  • Marko

    12.02.2012 09:06
    @Slavko
    ...blago nama sa Vama. Pa sta ako si zavrsio fakultet, i ja sam pa se ne hvalim na sva usta, i NIKADA se ne bih ponosila neradom. Dragi moj, zato nam je Srbija ovakva...
  • Slavko

    11.02.2012 20:39
    @Marko
    Da ti malo iskreno pojasnim situaciju. Radim u javnom preduzeću,tako da imam potvrdu da sam zaposlen, supruga mi radi takođe u JKP-u i ona ima potvrdu da je zaposlena. Dete odvedemo u vrtić malo pre 8 čisto da dobije doručak kada već plaćamo. Posle toga idemo na kafu do... Posle na doručak u... Na posao stižemo oko 10.30 pogledam mail, face, twit,vesti... onda pauza i oko 13.45 krenem po dete u vrtić kao i svi koji imaju malu decu(mnogo mu znači da stignem prvi po njega). Nema laganja tako to funkcioniše, nemam čega da se stidim. Završio sam fakultet i može mi se, jer imam potpisan kolektivni ugovor i ne mogu da me otpuste. Nisam se školovao da bih radio ili bio rob poslodavcu svaki dan 8 sati, nego da živim privilegovanim životom. Ako je nekome krivo što je meni sjajno u srbiji, ja mu ne mogu pomoći. Ako je vama loše što bi to trebalo da mene sprečava da uživam u životu.
  • Marko

    11.02.2012 19:16
    za ljubopitljive
    Moje cuva baba koju smo dovezli sa sela, i sad se guramo u 28m2 iznajmljenih. Ali i ja se zalažem da treba OZBILJNO proveravati te potvrde o zaposlenju koje roditelji dostavljaju, jer i u grupi mog deteta vecina dece dolazi oko 8 i do 14.30 ostane 5 max (od 24)!
  • (Ne)radnik

    11.02.2012 18:58
    Draga Majo,
    Drago mi je da se neko kao Vi ukljucio u ovu raspravu da podeli sa nama svoje nadasve inspirativno misljenje. Sva sreca da je neradno vaspitacko osoblje sa tehnickim osobljem svako jutro cistilo lopatama sneg ispred vrtica kako bi ocistilo prilaz za decu i za hranu za tu istu decu. Samo da podsetim da u vecini vrtica rade zene, da se niko od vas vrednih nije ponudio da pomogne, da su decu u vrtic dovodile bake "zeljne unucica" i "brizne" majke koje kod kuce imaju bebe, te su na porodiljskim i slicnim bo, da je preporuka Vlade i svih zdravstvenih sluzbi da se ne izlazi ako nije NEOPHODNO, da citavo prepodne nije bilo grejanja, da i vaspitaci imaju porodice....
  • ns

    11.02.2012 14:47
    pa čuvaju ih roditelji jer im po firmama nema struje ili su spojeni praznici pa se ne radi cele nedelje, ili ih čuvaju starija braća i sestre koji ne idu u školu jer je vanredno stanje. eto ko ih čuva, ništa lično ali nema u svakoj priči zavere i potrebe za gnevom!
  • 11.02.2012 12:48
    raspust

    i toj deci je potreban odmor.neka deca provode vise vremena u vrticu nego odrasla osoba na poslu.a ne moze da jede i spava kada ono zeli.
    tako da,da,moje dete iako ide u vrtic ispostuje svaki raspust.toliko cu se uvek snaci.zbog njega samog.toliko svaki roditelj moze.

  • maja

    11.02.2012 12:27
    re:cekajuci mesto u vrticu
    Upravo to i mene zanima. Ne ulazim u (ne)rad vaspitackog osoblja, ali kako je moguce da 90% dece oslazi kuci u podne, a samo dvoje ili troje iz svake grupe ostaje do 4?! I na kakvom su to ini raspustu, nije to skolski uzrast.
  • Cekajuci mesto u vrticu

    11.02.2012 11:38
    I ko sad cuva tu decu koja ne idu u vrtic (i cele prosle nedelje velika vecina nije isla), a ja nisam mogla da upisem svoje dete jer navodno nije bilo mesta, a sve navodno deca zaposlenih roditelja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna